Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2009

Eπιστροφή.

Καταρχήν να απολογηθώ για το μεγάλο διάστημα που πέρασε χωρίς να γράψω. Είχα χάσει τον κωδικό του μεηλ και βαριόμουν να τον ανακτήσω.

Πάμε στα δικά μας λοιπόν.

Την πάθαμε, αρρωστήσαμε. Κάθομαι 5 μέρες σπίτι και περιμένω να αυτοθεραπευθώ. Μάλλον είναι Η1Ν1. Όχι πως έχει σημασία δηλαδή, για την ιστορία, για να ξέρουν οι επόμενες γενιές για ποιο λόγο έκλεισε το Γ1 στο τρίτο γυμνάσιο κηφισιάς. Η χειρότερη φρίκη είναι αυτό αγαπητοί αναγνώστες. Κάθεσαι σπίτι χωρίς να μπορείς να κάνεις τίποτα πέρα από το να κατσες στο πισι και να παίξεις κανε παιχνιδι / δεις καμια ταινια.

Ευτυχώς δηλαδή που μέσα σε 5 μέρες χρειάστηκε να πάρω μόλις 3 αντιπυρετικά, δείγμα του λίγου πυρετού που είχα. Και ευγνωμονώ το θεό γι' αυτό, καθώς άλλοι που εμφανισαν τα ιδια συμπτωματα την ιδια μερα με μενα, απλά εγώ πιο ελαφρά. (πολύ πιο ελαφρά)

Δεν καταλαβαίνω τον πανικό σας. Κάποιος το έχει σπείρει αυτό το πράγμα είναι φανερό. Στο Μεξικό, με το ποταπό σύστημα υγείας και το συνωστισμό. Με τις άκρες του στους οργανισμούς φαρμάκων πανικόβαλε τον κόσμο κάνοντας την τρίχα τριχιά ώστε να τρομοκρατηθεί η υφήλιος και να περιμένει απεγνωσμένα εμβόλιο.

Το οποίο εμβόλιο τι; Εδώ στην Η5Ν1 κάνανε 498 μήνες να το βρουνε κι ακόμα τίποτα, πώς σε αυτήν το βρήκανε ως δια μαγείας σε 2-3 μήνες; Και τρέχουνε , και τρέχουνε τώρα όλοι να εμβολιαστούνε, χθες που πήγα στο γιατρό τον πήραν 7 τηλέφωνα σε 10 λεπτά, εκ των οποίων τα 6 ήταν για το αν θα πρεπει να γινει το εμβόλιο και το 1 από μια πανικόβλητη κυρία που είχε δώσει 200 ευρώ σε μια εξέταση απλώς για να μάθει ότι είχε νοσήσει από το Η1Ν1.
Είμαστε με τα καλά μας;

Είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκε όλο αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης;
Είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκε εν μέσω 2 πολέμων με προδιαγεγγραμένη πορεία την ήττα. (αφγανιστάν, ιράκ);
Είναι τυχαίο ότι εμφανίστηκε σε μια εποχή που ο υπερπληθυσμός και τα στόματα που πεινούν αυξάνονται;

Εγώ λέω πως όχι.

Και φυσικά, δε γινόταν να μη γινει μια εύφημος μνεία για τα ελληνικά ΜΜΕ, στα οποία ταιριάζει γάντι το "όπου γάμος και χαρά η βασίλω πρώτη". Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ALTER στο οποίο είδα τον πιο ρεζίλη διάλογο:

-γιατρος: Να επισημάνουμε ότι η γρίπη αυτή ειναι πολυ ελαφρας μορφης και...
-παρουσιαστής (διακόπτει): Έχει σκοτώσει όμως πολύ κόσμο κύριε τάδε , και έχει δυσκολέψει πολλές ζωές, έχει προκαλέσει άπειρες επιπλοκές.
-γιατρός: Ναι, αλλά τα ποσοστα είναι απειροελάχιστα σε σχέση με...
παρουσιαστής (διακοπή): Σας ευχαριστώ κύριε τάδε. Πάμε τώρα στην τάδε που θα μας ενημερώσει για την κρίσιμη κατάσταση (δραματικός τόνος στη φωνη): ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ, ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΛΙΣ 7 ΕΤΩΝ.

Κοινώς :
Άρπα τον ένα, χτύπα τον άλλον.


Μπριζόλα Κρυωμένη.

4 σχόλια:

 1. Τα μισά γίνονται για τα λεφτά! Και τα άλλα μισά, ... για τα λεφτά πάλι! Των τηλεοπτικών σταθμών αυτήν την φορά! Ύστερα σε πανικοβάλουν, αναφέροντάς σου ότι τα εμβόλια αυτά έχουν υωηλή ποσότητα υδραργύρου. Στο τέλος γίνεται ένα μπάχαλο που όμως μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Μόνο εδώ κανείς δεν είναι ενημερωμένος με ακρίβεια και ο κόσμος τρομοκρατείται. Στις ξένες χώρες επιλέγουν αν θα κάνουν η όχι το εμβόλιο, αφού είναι πλήρως ενημερωμένοι, κι εδώ τον χαβά τους! Τέλος πάντων, αν είναι όντως η γρίπη Η1Ν1 που έχετε, εύχομαι να την περάσετε ανώδυνα και οριστικά, αφού θα έχετε μετά τα αντισώματα ;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τον κακομοίρη τον γιατρό. Πήγε να μιλήσει σε πουλημένο κανάλι.

  Να δεις, ποιο κανάλι ήταν, που στις ειδήσεις, ενώ τελειώσε με τα πολιτικά ελλάδας, πετάει σπόντα ένα λόγο της Ντόρας χωρίς να δείξει και έναν του Σαμαρά; Παίζει να ήταν το mega.

  Τσέκαρε βίντεο. Για μένα τα λέει όλα.
  http://www.youtube.com/watch?v=d8uCRNurZY8
  (Ο τύπος που το έφτιαξε είναι έλληνας παρεπιπτόντως)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν έχεις τα αντισώματα, καθάρισες. Τουλάχιστον για τη μορφή αυτή. Γιατί αν όπως λένε μεταλλαχτεί, άχρηστα τα αντισώματα. Πάμε γι' άλλα.
  Τουλάχιστον, όποιος αρρωσταίνει τώρα, έχει στην τσέπη του τις διακοπές των Χριστουγένων! Τέλεια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το βίντεο που παρέθεσες walker είναι λίγο μπουρδίτσα, έκανα και κόμεντ εκεί, θα καταλάβεις τι εννοώ.

  Χαίρομαι για τη γρήγορη ανταπόκριση. :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή