Κυριακή, 4 Απριλίου 2010

Αντίλογος

Είναι μερικά σχόλια που αξίζουν απάντηση γραμμένη ως ανάρτηση. Ίσως γιατί πρέπει να απαντηθούν εύλογα ερωτήματα , ίσως γιατί πρέπει να αντιτάξω το λόγο μου απέναντι σε κάποιες βλακείες , ίσως γιατί με τρώει ο κώλος μου να ανταπαντήσω σφοδρά απέναντι σε ό,τι διαφωνώ. Παραθέτω λοιπόν το σχόλιο στο οποίο θα απαντήσω και ξεκινώ.

"Μια χαρά τα λες αλλά στο τελευταίο διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ. Καταρχήν στο σχολείο μας μετέχουν στην παρέλαση όποιοι επιθυμούν. Και αν δηλώσεις ότι ΘΕΣ να συμμετέχεις στην παρέλαση, εκεί είναι που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πας. Αλλιώς ξέρω και γω να συμμετέχω μόνο στις πρόβες για να χάσω μάθημα.

Επίσης. Η παρέλαση είναι τιμητική και όποιος πραγματικά το νιώθει(άρα και συμμετέχει στην παρέλαση) νιώθει περήφανος όταν περπατεί φορώντας τα ρούχα που φέρουν τα χρώματα της χώρας μας, της σημαίας μας, και καμαρώνει καθώς τιμάει τα γεγονότα που συμβολικά τα τιμάμε την 25η Μαρτίου. Εσύ ποτέ δεν το ένιωσες, όμως δεν μπορείς να φανταστείς πόση υπερηφάνεια με γέμισε όταν σήκωσα τη σημαία στην παρέλαση στην έκτη δημοτικού. Και φαίνεται ξεχνάς, τη χαρά σου όταν (αυτό)κληρώθηκες παραστάτης τότε.

Είναι τιμή όποιων συμμετέχουν στην παρέλαση. Δεν έχει σημασία ποιον χαιρετάνε από τους πολιτικούς(εδώ που έχουμε φτάσει) άλλα έχει σημασία γιατί ενθαρύννουμε τους συμπατριώτες μας και τους θυμίζουμε ποιοι είμαστε. Γιατί τώρα, βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, καθώς πολιορκούμαστε από παντού, είτε φταίμε, είτε δεν φταίμε, και πρέπει να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Το έθνος μας, ο λαός μας, η χώρα μας, η σημαία μας, μας καλεί να της δώσουμε θάρρος όταν απειλείται η εθνικότητά μας από τόσους μετανάστες, όταν απειλείται η γλώσσα μας από εμάς τους ίδιους, όταν χάνουμε την εμπιστοσύνη των άλλων χωρών εξαιτίας δικών μας λαθών. Τώρα είναι που χρειάζεται ο λαός τέτοιες κινήσεις όπως η παρέλαση την ημέρα της εθνικής μας γιορτής.

Δεν χαιρετάμε τους πολιτικάντες, χαιρετάμε την πατρίδα μας. Χαιρετάμε τους γονείς μας που στέκονται υπερήφανοι και καμαρώνουν τα παιδιά τους.

Τέλος, μην ξεχνάς, ότι η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, καθώς γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας. Δες το λοιπόν, σαν τιμή στην Παναγία.
"


Και απαντώ εγώ:

Η ωμή αυτή εθνικόκαυλη περηφάνια που προκύπτει από την παρέλαση δε μου προκαλείται εμένα. Αν εσένα σου προκαλείται , δικαίωμά σου , δε μπορείς να μιλάς έτσι όμως γενικά για όλους. Η έπαρση της σημαίας τώρα πια δε θα μπορούσε να μου προκαλέσει κάποιου είδους περηφάνια , μόνο σκεπτικισμό για το πόσο βοηθάω την πατρίδα μου σηκώνοντας τη σημαία σε μια ασήμαντη παρελασούλα που περιλαμβάνει, εκτός από σχολεία , ΚΑΠΗ , αθλητικούς συλλόγους της πλάκας και μη , συλλόγους πάσης φύσεως , ιδρύματα και πάει λέγοντας. Ομολογώ , βέβαια, πως ως μικρό 11χρονο , μπολιασμένο με αρκετή δόση εθνικισμού από ΜΜΕ και οικογένεια , κωλοχάρηκα όταν αυτοκληρώθηκα παπαραστάτης στην 6η δημοτικού. Θυμάμαι ποιου είδους περηφάνια ένοιωσα πολύ καλά. Τώρα πλέον , έχοντας συνειδητοποιηθεί σε κάποιο βαθμό και διαθέτοντας μια χ κριτική ικανότητα , μπορώ σίγουρα να εγγυηθώ πως δε θα ένοιωθα την ίδια έξαψη επ'ουδενί. Κατά πάσα πιθανότητα δε θα παρέλαυνα καν.

Δεύτερο πράμα. Για ποια τιμή, για ποιο εαυτό να θυμήσουμε ότι είμαστε; Εκτός του οτι η παρέλαση δεν εξυπηρετεί κανέναν από αυτούς τους σκοπούς, κάτι που δε με απασχολεί , λες βλακείες οσον αφορά τις απειλές. Απειλές ; Πού; Το οτι έρχονται μετανάστες εσύ το καταλογίζεις ως απειλή; Προσωπικά (να , είδες , δε μπαίνω στο τρυπάκι των γενικεύσεων που εύκολα έχεις μπει) θεωρώ την έλευση των μεταναστών διόλου απειλητική προς εμένα και την Ελλάδα. Ποια καθαρότητα εθνικότητας να κρατήσουμε , σοβαρολογείς τώρα; Γιατί, ποιος Έλληνας μπορεί με σιγουριά να πει οτι ειναι απόγονος των Δωριέων, των Ιόνων και των λοιπών ελληνικών φυλών; Μήπως αυτό με την εθνοτική καθαρότητα είναι μούφα; Κι αν δεν είναι , ποιους θα έπρεπε να θεωρήσουμε ως καθαρούς Έλληνες; Θεωρητικά , οι μόνοι καθαροί έλληνες θα μπορούσαν να θεωρηθούν οι Πελάσγοι και οι Ετεοκρήτες , όλοι οι υπόλοιποι είναι φύλα που κατέβηκαν από το βορρά και εκπολιτίστηκαν. Ποιους να θεωρήσουμε έλληνες λοιπόν; Και πες οτι θεωρούμε έλληνες τα φύλα που κατέβηκαν και εκπολιτίστηκαν. Από το -500 ξέρεις τι αλλαγές έχουν γίνει , τι κατακτητές και λαοί έχουν περάσει; Απαριθμώ μερικούς. Ιλλυριοι , Ρωμαίοι, Μακεδόνες, Πέρσες , Τούρκοι , Άραβες , Αιγύπτιοι, Φράγκοι, Ενετοί, Θράκες , Κέλτες , Σλάβοι, Ρομα. Όλοι τους σε μεγάλους αριθμούς. Είναι δυνατόν (έστω οτι η βλακεία θεωρία περί "καθαρότητας του αίματος" ισχύει) να έχει μείνει μια φυλή καθαρή έπειτα από όλο αυτό το συρφετό;

Και έρχεσαι εσύ τώρα και μου λες οτι θα αλλοιωθούμε από τους μετανάστες. Κολοκύθια, όπως αφομοιώθηκαν ρομα , τουρκοι , σλαβοι κι αρβανίτες , έτσι θα αφομοιωθούν κι αυτοί. Παράδειγμα, η Αθήνα του 1830. Ένα λασποχώρι κατοικούμενο από αλβανόφωνους ρωμιούς. Τι έγινε τώρα; Βλέπεις. Βρες μου αλβανόφωνο εξαιρώντας τους μετανάστες.

Ο ελληνισμός έχει καταφέρει να επιβληθεί έναντι ΟΛΩΝ αυτών που αρίθμησα. Όχι γιατί προστατεύτηκε από παρελάσεις και όπλα, αλλά γιατί από μόνος του επιβλήθηκε λόγω ποιότητας. Δουλειά μας είναι να διατηρήσουμε λοιπόν αυτή την ποιότητα (πράγμα που δεν κάνουμε) και να χέσουμε όπλα, τσαμπουκάδες και μαλακίες (πράγμα που ΔΕΝ κάνουμε).

Και τι σε κάνει να νομίζεις οτι ενας ανοικτόμυαλος νέος (κι όχι η γριά που θα τρέξει να χειροκροτήσει, αυτή δεν κρατάει το μέλλον της χώρας στα χερια της) θα περηφανευτεί βλέποντας ΜΑΘΗΤΙΚΗ παρέλαση;


Εν ολίγοις , περιμένεις από μια παρέλαση να μας κάνει να ανακτήσουμε την περηφάνια μας και να νοιαστούμε για τη χώρα μας ; Προσωπικά , την περηφάνια μου θα την ανακτούσα πιο πολύ , αν αύριο σύσσωμος ο ελληνικός λαός πετούσε κάτω τα μεγάλα κεφάλια , μοίραζε την περιουσία τους , διέλυε τις τράπεζες για να πληρώσει το εθνικό χρέος και ξεκινούσε τα πάντα από το μηδέν , με το δημόσιο τομέα να απασχολεί το 30% των εργαζομένων που έχει τώρα, παρά αμα δω μια παρέλαση με 10 μαθητούδια να παρελαύνουν και μετά να πάω σπίτι και να κωλοχαρώ για κάτι τόσο εφήμερο.

Γενικά , δεν ξέρω τι σε έχει πιάσει τον τελευταίο καιρό (και τη Μαρία , όλως παραδόξως, μια φορά στο μεσεν άρχισε και μου έλεγε κάτι τέτοια , τόσο που πίστεψα αμέσως το απιστεύτως σοφό ρητό "Όποιος σπέρνει φόβο θερίζει οργή" ) με αυτά τα εθνικοκαυλικά, ο πατριωτισμός δεν έχει να κάνει με παρελάσεις και όπλα και τσαμπουκάδες και μίσος για τα γειτονικά κράτη. Και στο e-parea είχες κάνει ένα παρόμοιο σχόλιο και με ανησύχησε κάπως, δεν ξέρω, δε θεωρώ όλο αυτό κατάλληλο πράμα για να παίζεις μαζί του.

Τέλος , θέλω να αναφερθώ στην έννοια του κράτους , του έθνους και του λαού. Κράτος θεωρώ τον πλέον κατάλληλο όρο για να περιγραφεί το όνομα κάθε σύγχρονης κρατικής οντότητας. Έθνος είναι πολύ ουτοπικό και μη ρεαλιστικό. Έθνος σημαίνει κράτος που κατοικείται από μια εθνική ομάδα, πράγμα που δεν υφίσταται πια. Ειδικά για την Ελλάδα, δε μπορείς να πεις κάτι τέτοιο , είμαστε μείγμα πολιτισμών και λαών, καλό ή κακό , πρέπει να το καθορίσουμε οι ίδιοι. Λαός , δε θα πρέπει να υφίσταται κατά τη γνώμη μου. Ο χωρισμός σε λαούς μόνο μίσος και κακία σπέρνει μεταξύ του κόσμου. Όλοι άνθρωποι δεν είμαστε; Για τους επιστήμονες , που είναι η μόνη αξιόπιστη πηγή, είμαστε όλοι homo sapiens sapiens.

Υγ. Χρήσιμο είναι , εκτός του ανοικτού μυαλού , να απαντήσεις σε ανάρτηση , τα σχόλια ειναι δυσανάγνωστα και βαρετά.

Υγ2. Άργησα λίγο , αλλά βρήκα το θάρρος και το χρόνο σήμερα , ώστε να το κάνω.

10 σχόλια:

 1. Διαφωνώ κάθετα στα περισσότερα απ'αυτά που λες. Τώρα θα μου πεις, ποιος είμαι. Ένας αναγνώστης - δεν θέλω να πω όνομα γιατί απ'ότι βλέπω κατακρίνεις τις αντίθετες με τις δικές σου απόψεις. Κατηγορείς τις παρελάσεις ότι είναι φασιστικός θεσμός, αλλά εσύ ο ίδιος παρουσιάζεις απόψεις άλλων λέγοντας πως θες να "ξεκαθαρίσεις κάποιες βλακείες", ότι "σε ανησυχεί που σκέφτονται τέτοια πράγματα" κ.ά.

  Κατ'αρχάς θέλω να ξεκινήσω με αυτό που λες περί ποιότητας ελληνισμού. Λες λοιπόν ότι οι Έλληνες έχουν καταφέρει να "επιβληθούν" ενάντια σε όλους τους άλλους λαούς λόγω ποιότητας και όχι λόγω παρελάσεων κλπ. Και επίσης επισημαίνεις ότι τέτοια ποιότητα δεν υπάρχει πια. Άρα ένας απ'τα 2 μέσα που αναφέρεις, αφαιρείται. Και προτείνεις να αφαιρέσουμε και τις παρελάσεις γιατί είναι "θεσμός αντιδημοκρατικός". Άρα με λίγα λόγια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να επιβληθεί στους άλλους λαούς και θα γίνει έρμεο τους. Έτσι δεν διαγράφεται το μέλλον μας; Και μην μου πεις ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε ποιότητα, γιατί αν είναι ουτιπική η έννοια του έθνους, η ποιότητα είναι χίλιες φορές πιο ουτοπική. Και εξηγώ...

  Για να υπάρχει ποιότητα στην Ελλάδα πρέπει να υπάρχει έργο. Οι πολίτες να ενδιαφέρονται για τα κοινά, να διαμαρτύρονται για τις "χαζομάρες" της κυβέρνησης και να προσπαθούν να τις αλλάξουν.

  -- Παρένθεση: Δεν λέω πως Ό,ΤΙ κάνει η κυβέρνηση είναι χαζό, γιατί ένα κράτος που το πιστεύει αυτό μάλλον καταδικασμένο είναι γιατί η κυβέρνηση θα το βουλιάξει. Και μη μου πεις ότι μόνο βλακείες κάνει, γιατί και εσύ πέφτεις στην παγίδα των Μαύρων Μ.Μ.Ε. Εκτός και αν ανοίγεις την εφημερίδα της κυβερνήσεως να δεις τι νόμοι ψηφίζονται καθημερινά και τί έργο γίνεται.

  Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να κατακρίνουμε τα κακά, αλλά και να επιβραβεύουμε τα καλά. Αλλά δυστυχώς αυτό που γίνεται σήμερα είναι μόνο το πρώτο. Κατακρίνουμε τα πάντα και τους πάντες. Μας φταίει αυτό, μας φταίει το άλλο. Άλλα δεν είμαστε ευγνώμονες γι'αυτά που έχουμε (ένα από αυτά και η ιστορία). Αυτή κατά την ταπεινή μου άποψη είναι η παγίδα των ΜΜΕ. Τα παρουσίαζουν όλα τόσο απαισιόδοξα. "Η ελλάδα θα βουλιάξει, θα πτωχεύσει, θα πεινάσουμε". Πραγματικά παπαγαλάκια όπως θα έλεγε και η διαφήμιση της ΝΔ.

  Και αν μπορεί έτσι να είναι, δεν γίνεται να μην κάνουμε ΤΙΠΟΤΑ γι'αυτό. Όλα μας φταίνε και τίποτα δεν κάνουμε. Έχουμε ένα τεράστιο χρέος, η κυβέρνηση προσπαθεί να το μειώσει, αλλά εμείς βλέπουμε τα μέτρα φορολογίας δυσβάσταχτα και φοροδιαφεύγουμε συνεχώς μπας και κάτι γλιτώσουμε. Ε, μην ακούω παράπονα τότε, ότι κάνουν οι πολιτικοί μαλακίες. Ναι μπορεί να έχουν γίνει, αλλά σε τί οφελεί να καθόμαστε και να τις κατακρίνουμε; Ωραία, να πάνε φυλακή αυτοί που πήραν τα λεφτά. Και τί θα κάνουμε; Θα βρούμε έτσι λεφτά απ'το πουθενά; Όχι! Σαν πολίτες αυτού του τόπου πρέπει να τον σώσουμε. Γιατί και η κυβέρνηση είναι το όργανο μας, αλλά εμείς στην ουσία είμαστε η χώρα.

  -- Παρένθεση: Και αν θέλουν να έρχονται οι μετανάστες και από άλλες χώρες, άς έρθουν και ας βοηθήσουν να πάει η Ελλάδα μπροστά. Μόνο αν μετανάστες και Έλληνες δουλέψουν μαζί, θα υπάρχει η έννοια του έθνους, ακόμα και αν η καταγωγή είναι διαφορετική. Έθνος κατά την γνώμη μου, είναι η ομάδα των ανθρώπων που νοιάζεται για την κατάσταση στην χώρα του και προσπαθεί να την βελτιώσει!

  Αλλά δυστυχώς αυτό δεν γίνεται. Επαναπαύομαστε και κλαίμε σαν τις χήρες, που περιμένουν μια βοήθεια. Ε! Συν Αθηνά και χείρα κίνει! Πώς θα πάει η Ελλάδα μπροστά αν όλοι καθόμαστε άπραγοι;

  Αυτή τη στιγμή, κύριο στήριγμα μας είναι η ιστορία μας! Μια ιστορία που συνέχει χάνετε και βομβαρδίζεται. Εντάξει δεν γίνεται να είμαστε 10.000.000 Έλληνες όλοι απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων, αλλά γιατί δεν το εκμεταλλευόμαστε; Αντί να το διαψεύδουμε, αντί να λέμε πως όντως μπορεί να είμαστε τούρκοι, αλβανοί ή ότιδηποτε άλλο, γιατί δεν το αρπάζουμε σαν ένα στήριγμα; Τί θα κερδίσουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ενότητα, ομόνοια, εθνική συνείδηση. Τώρα θα μου πεις πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλό. Αν όλοι οι Έλληνες και οι μετανάστες πιστέψουν ότι όντως είμαστε Έλληνες και απόγονοι των αρχαίων, προβάλλουμε μια δυνατή εικόνα. Μια χώρα που αγωνίζεται, και με μετανάστες και με Έλληνες πολίτες, να γίνει δυνατή και να αντέξει στα χτυπήματα.

  Γι'αυτό τον λόγο για μένα οι παρελάσεις έχουν νόημα. Και εγώ νιώθω περήφανος όταν λέω τον εθνικό ύμνο. Και όλοι μας θα έπρεπε. Αν δεν ήταν η ιστορία μας θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση. Δηλαδή το βρίσκεις σωστό να την απορρίπτουμε; Σωστό, μια Γερμανία να την ακυρώνει με κωλοδάχτυλα; Τα σκόπια, να την ακυρώνει συνεχώς με την ΤΕΡΑΣΤΙΑ προπαγάνδα που γίνεται στην χώρα τους και στο εξωτερικό (ως και στην Αμερική παίζει σποτάκι διαφήμισης των Σκοπίων σαν Μακεδονία και υπάρχουν εικόνες από αρχαία ελληνικά αγάλματα! και εμείς προβάλουμε μόνο τα νησιά, το κρασί και το ούζο!!!); Την Τουρκία, να πουλάει και μαγκιές στο Αιγαίο;

  ΌΧΙ! Ειλικρινά θέλω να πάω εγώ ο ίδιος να τους διώξω αυτούς τους Τούρκους! Αυτούς τους αυτοαποκαλούμενους Μακεδόνες, τους Γερμανούς. Οκ, πες με εθνικιστή. Πες ότι είναι μια βλακεία αυτό.

  Αλλά αν δε το κάνουμε, είμαι πεποισμένος, πως η Ελλάδα δεν θα πάει ποτέ μπροστά. Έχουμε μια τεράστια ιστορία και δεν την κάνουμε τίποτα.

  Και εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί είναι θεσμός αντιδημοκρατικός οι παρελάσεις.

  Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ με όλα όσα λες και θα μπορούσα άνετα να τα προσθέσω στην ανάρτηση, με εξαίρεση δυο τρια πράγματα.

  1)Δεν κατακρίνω αντίθετες απόψεις, διάλογο κάνω.
  2)Δεν είπα οτι δεν υπάρχει ποιότητα, είπα οτι δεν υπάρχει προσπάθεια για να διατηρηθεί.
  3)Δεν υπάρχει λόγος να το παίξουμε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Πρέπει να είμαστε συνεχιστές της ιδεολογίας τους , όχι να το παίζουμε αιματολογικές φωτοτυπίες.
  4)Τα Σκόπια παίζουν το δικό τους παιχνίδι, γνώμη μου για τη λύση του θέματος θα παραθέσω σε επόμενη ανάρτηση.
  5)Κανένας δεν εχει τιποτα κακό με την Ελλάδα. Εξαιρούνται οι Τούρκοι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων. Αυτοί είναι Μοχθηροί και προκαλούν επεισόδια , η πολιτική ηγεσία είναι προοδευτική.
  6)Όσον αφορά τα γερμανικά δημοσιεύματα, εκτός του ότι είναι αποφθέγματα ιδιωτών και όχι της γερμανικής κυβέρνησης,τα βρίσκω αστεία και σατυρικά πετυχημένα. Μερικά είναι χοντροκομμένα. Όσον αφορά το θέμα με την αφροδίτη και το δαχτυλάκι , παρακολούθα προσεκτικά αυτό το βίντεο με το οποίο συμφωνώ απολύτως. http://www.youtube.com/watch?v=yEtrXboNAyQ

  Καλή σου μέρα, Αληθώς ο Κύριος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω. Συμφωνώ απόλυτα με τους προμιλούντες. Θέλω όμως να σχολιάσω κάποια από αυτά που είπες στο σχόλιό σου.

  1)Καταρχάς, δεν κανεις διάλογο. Αν δεν σε ήξερα, θα έλεγα ότι μου κάνεις προσωπική επίθεση. Αλλά, επειδή σε ξέρω, δεν το παίρνω τις μετρητίς.

  3)Ποιος σου είπε ότι το παίζουμε φωτοτυπίες τους; Κοίτα γύρω σου. Εγώ προσωπικά δεν έχω δει κάτι τέτοιο.

  5) Οι Γερμανοί και οι Σκοπιανοί δηλαδη τι κάνουν; Λένε: Αχ, τι καλοί αυτοί οι Έλληνες. Και μόνο δυο τρεις μαλάκες Τούρκοι αξιωματικοί μας λένε κακούς. Μετά λες για μένα ρε.

  6) Είδα τη γερμανική ηγεσία που μας έλεγε να πουλήσουμε και την Ακρόπολη. Κατά τα άλλα δεν έχουν πρόβλημα μαζί μας. Α, μπα. Ιδέα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 1) Mπορεί στ' αλήθεια να είμαι ΑΓΡΙΟΣ, δεν ξέρω, συγγνώμη αν φαίνομαι έτσι.
  2) Ενθαρύννουμε τους συμπατριώτες μας και τους θυμίζουμε ποιοι είμαστε.Απειλείται η εθνικότητά μας από τόσους μετανάστες.
  5) ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ για το λαό , στ' αρχίδια τους , πώς το λένε. Ζούμε στην εποχή της ολοκληρωτικής εμπορευματοποίησης και της κερδοσκοπίας.ΠΙΟΝΙΑ είμαστε και τους αφορά μόνο πως θα πάρουνε λεφτά. Τούρκοι αξιωματικοί = στρατόκαυλοι αρχιμαλάκες , όπως οι αντίστοιχοι έλληνες που φωνάζανε ρατσιστικά συνθήματα.
  6) Δε ζήτησε κανείς , ούτε να πάρει μάρμαρα σπίτι του , ούτε να το παίξει ιστορία , ούτε να βρει δικαίωμα να κατακτήσει ενα τοσο γαματο λαό όπως ο δικός μας. Τα έσοδα από τα εισιτήρια της ακρόπολης ζητήσανε. Πληρώνεις 5 ευρώ το μισόλιτρο μπουκαλάκι νερό εκεί; Ε, αντί τα 5 να πηγαινουν στον αρχίδαμο που πουλάει τα μπουκάλια θα πηγαίνουν στη μέρκελ και την κερδοσκοπική παρέα που την επιδοτεί για είναι ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΑ:

  http://listverse.files.wordpress.com/2009/08/2062937600_62a993a61e.jpg

  Συνεχίστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Χμμμμ λοιπόν όταν κάποιος του σιναφιού σου κάνει κάτι που δεν αρέσει στους άλλους ευθύς αμέσως απαντάτε πως αν δεν μας αρέσει να μην μας πέφτει λόγος και να μην ενδιαφερόμαστε.

  Εφόσον λοιπόν δεν σου αρέσουν οι παρελάσεις μην πας, μην τις παρακολουθήσεις και γενικότερα μην σκεφτείς τίποτα για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν κι έχυσαν το αίμα τους για να γράφεις εσύ ότι μαλακία θες!

  Φαντάζομαι θα σου άρεσαν οι εθνικές εορτές αν ήταν του στυλ της κατάστασης του δεκεμβρίου του 2008 που έσπαγαν τα αυτοκίνητα και τα καταστήματα του απλού κόσμου και μόλις τους έριχνε μπουνίδια ο κόσμος πήγαιναν κλαίγοντας στην μανούλα ή στο κοντινότερο φαρμακείο με δάκρυα στα μάτια για να τους δέσουν τα τραύματα...

  Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, αν δεν σου αρέσει ο τρόπος ζωής της ελλάδας, αν το να αγαπάς την ελλάδα σου φαίνεται φασιστικό και αν η ελευθερία και η δημοκρατία σε έχει βαρέσει στον εγκέφαλο και συμπεριφέρεσαι σαν ενας συνηθισμένος νεοφιλελεύθερος μαλακας των βορείων προαστίων (εκεί μένετε συνήθως) τότε μάζεψε τα πράγματα σου και στο καλό!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ποιο είναι το συνάφι μου ρε γελοίε, αμα σου χει μπει η ιδεα οτι ειμαι απο τους αριστερους φασίστες δεν αξίζει καν να ασχολούμαι.

  Εκτός αυτού, δε λέω πουθενά οτι δεν τιμώ τους ανθρώπους που πέθαναν για την ελευθερία τους, ούτε φαίνεται αυτό. Ωστόσο, δε θεωρώ την παράτα σωστό μέσο έκφρασης του σεβασμού αυτού, και ένας από τους λόγους που έχω αυτή την άποψη είναι τα ζώα του είδους σου που με την υπανάπτυκτη νοημοσύνη τους αρπάζονται από την παρέλαση για να γίνουν ρατσιστές και αρχίδαμοι.

  Το 2008 του απλού κόσμου τα πράματα τα σπάγανε ΜΠΑΧΑΛΟΙ, ιδίας νοημοσύνης με τους ακροδεξιούς. Οι πραγματικοί αναρχικοί σπάσανε και διαλύσανε άντρα του καπιταλισμού , όπως τράπεζες , ασφαλιστικές , αντιπροσωπείες αυτοκινήτων , εμπορικά κέντρα κτλ.

  Η τελευταία παράγραφος είναι πιο αστεία κι από καραγκιόζη. Συνέχα την παράσταση, διασκεδαστικός εισαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Η τελευταία παράγραφος ήταν αστεία προφανώς διότι έπεσα μέσα ως προς αυτά που είπα. χαχα Το IQ σου που προφανώς είναι χαμηλότερο και από της μπανάνας είναι κλασικό δείγμα ανθρώπου που μεγάλωσε στα βόρεια προάστια χωρίς να του λείψει τίποτα και από βουτυρόπαιδο κατέληξε σε ανάρχιδο καθάρμα που του αρέσει να καταστρέφει περιουσίες.

  Επί της ουσίας κομπλεξικό κι ανάρχιδο κάθαρμα, ποτέ δεν είπα πως είσαι αριστερός διότι πολλοί από εκείνους έχουν μπέσα και αρχίδια κάτι που δεν διαθέτεις, εκτός αν πάντα εννοείς τα φασιστικά σκουλήκια του τσυριζα!

  Για σένα λοιπόν είναι ρατσιστής και φασίστας αυτός που σηκώνει την σημαία της πατρίδας του. Μου προκαλείς αηδία λοιπόν καθώς έβγαλες το αληθινό σου πρόσωπο...

  Αφού λοιπόν δεν ενδιαφέρεσαι γιατί ασχολείσαι; Μήπως επειδή είσαι ένα γελοίο, ψευτοκουλτουριάρικο απόβρασμα; Εκτός αν είσαι από αλλού και για αυτό έχεις κόμπλεξ με την Ελλάδα. Μην ασχολείσαι ρε αν δεν σε ενδιαφέρει, ποιο είναι το πρόβλημα σου εσένα; Σε χαλά που σε κάποιους αρέσει; Μα από αυτό δείχνεις πως χρειάζεσαι ψυχολογική υποστήριξη κι επειγόντως!

  Όσο για τα περί ρατσισμού την αγάπη σου στον άνθρωπο και μετανάστη δεν θα την δείξεις σπάζοντας βιτρίνες αλλά προστατεύοντας τον καραγκιόζη! Σχετικα με την προτελευταια παραγραφο συμφωνώ πως και οι μεν και οι δε είναι για τον πούτσο αν νόμιζες πως με προσβάλλεις με αυτό που είπες. :)

  Και για να τελειώνω μαζί σου διότι είσαι ένα βαρετό, ψευτοαναρχικό βλαχάκι, όποιος αγαπάει την ελλάδα δεν είναι φασίστας ρε γελοίε, κουτορνίθι! Σας έχουν περάσει πως αν κάνετε τον σταυρό σας προσβάλλεται τους μουσουλμάνους, πως αν πείτε τον εθνικό ύμνο τους αλβανούς και πάει λέγοντας! Ζώα! Αντε να χαθείς βλάκα!

  *Πίσω από κάθε μαλακία βρίσκεται ένας μαλάκας! Συνέχισε λοιπόν να μαλακίζεσαι ακάθεκτος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Απλές βρισιές χωρίς point, αναπόδειχτες και ανόητες.

  Το μόνο που θα μπορούσε να σχολιαστεί είναι το

  "όποιος αγαπάει την ελλάδα δεν είναι φασίστας ρε γελοίε, κουτορνίθι! Σας έχουν περάσει πως αν κάνετε τον σταυρό σας προσβάλλεται τους μουσουλμάνους, πως αν πείτε τον εθνικό ύμνο τους αλβανούς και πάει λέγοντας!"

  και του αξίζει αυτή η απάντηση:

  ΠΟΥ ΤΑ ΕΙΔΕΣ ΑΥΤΑ ΡΕ ΖΩΝΤΟΒΟΛΟ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή