Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

Εθνική γιορτή, παρελάσεις εθνικοφροσύνη και ΨΗΛΑ ΤΑ ΣΤΗΘΙΑ.

Παρακολουθώ την όλη κατάσταση στο σχολείο μου με τη γιορτή της 25ης μαρτίου από κοντά , μια και μετέχω σ' αυτήν, και έχω εξάγει αρκετά και μπόλικα συμπεράσματα , άσχετο που δε μιλάω και κάνω τον Κινέζο για να μη δυσαρεστήσω καθηγητές που συμπαθώ και με έχουν καλύψει-στηρίξει απείρως άφθονες φορές.

Θέλω να ξεκινήσω από την καπήλευση των επαναστατών και της επανάστασης από τους σύγχρονους εθνικόφρονες πατριώτες. Βρίσκουν ευκαιρία τώρα να διεισδύσουν στα ανοικτά κεφάλια των ανήλικων μαθητών , βασιζόμενοι στην επανάσταση και στις θυσίες του (απογόνου του Περικλή) Καραϊσκάκη και του (απογόνου του Μιλτιάδη) Κολοκοτρώνη, για να στηρίξουν τους εθνικοαπελευθερωτικούς αγώνες τους για ελληνική μακεδονία , κύπρο , θράκη , ήπειρο , ιόνια νησιά , αθήνα , πάτρα , θεσσαλονίκη κτλ.

Θέλω να συνεχίσω με την αίσθηση περί ενδοξου ρόλου της εκκλησίας. Εκτός του μύθου του κρυφού σχολειού , που σκόπιμα συντηρείται , υπάρχουν ένα σωρό άλλα μυθεύματα. Ο παλαιών πατρών Γερμανός ΔΕΝ εβλόγησε την επανάσταση παρά μόνο οταν είδε οτι πηγαινε να επιτύχει, δεν ήταν χαζός να ρισκάρει το κεφάλι του. Οι μόνοι παπάδες που βοήθησαν ήταν άσημοι πολεμιστές , που δεν κοκκορεύτηκαν ποτέ. Εξαίρεση αποτελεί ο παπαφλέσσας , που βέβαια στο τέλος την είδε λίγο κάπως , αλλά νταξ, το παρακάμπτουμε δαύτο.

Αναγαίο θεωρώ να αναφέρω και να υπενθυμίσω στους φασιστοειδείς ότι οι περισσότεροι αγωνιστές ΔΕΝ ήταν έλληνες. Το μεγαλύτερό τους ποσοστό ήταν Αρβανίτες (αλβανοί ) στην καταγωγή. Αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να πολεμήσουν για την ελευθερία τους , ούτε να ενστερνιστούν μέρος του αρχαίου ελληνικού πνεύματος και να πεθάνουν γι' αυτό.

Τέλος, αυτό πάει στους καθηγητές μου, δε μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η Βεργίνα , η Κνωσσός , η Φαιστός , οι Δελφοί και άλλα τέτοια με την επανάσταση στο μωριά και τη ρούμελη. Θα το χαρακτήριζα ως epic fail σκηνικό για γορτή εθνικής επετείου, αλλά δε μίλησα για να μην προσβάλλω.


Στο θέμα των μαθητικών παρελάσεων , δε βλέπω πως αυτές αποτίουν φόρο τιμής στους αγωνιστές. Ίσα ίσα , που ο φασιστικός αυτός θεσμός (τον εισήγαγε ο μεταξάς και η ΕΟΝ του) καταπατά τις δημοκρατικές και τις ελεύθερες αξίες, ειδικά όταν γίνεται εξαναγκασμός μαθητών να μετάσχουν σε αυτές. Θα πρότεινα να περιοριζόμαστε στις επετείακές εορτές. Η πασαρέλα - παράτα σε βήμα και ο χαιρετισμός στον κάθε τυρόβλαχο δήμαρχο / επίσημο της κακιάς του ώρας ΔΕΝ είναι τρόπος να θυμηθούμε πώς κάποιοι άνθρωποι πολέμησαν και σκοτώθηκαν για να ελευθερωθούν.

7 σχόλια:

 1. Μια χαρά τα λες αλλά στο τελευταίο διαφωνώ ΚΑΘΕΤΩΣ. Καταρχήν στο σχολείο μας μετέχουν στην παρέλαση όποιοι επιθυμούν. Και αν δηλώσεις ότι ΘΕΣ να συμμετέχεις στην παρέλαση, εκεί είναι που ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πας. Αλλιώς ξέρω και γω να συμμετέχω μόνο στις πρόβες για να χάσω μάθημα.

  Επίσης. Η παρέλαση είναι τιμητική και όποιος πραγματικά το νιώθει(άρα και συμμετέχει στην παρέλαση) νιώθει περήφανος όταν περπατεί φορώντας τα ρούχα που φέρουν τα χρώματα της χώρας μας, της σημαίας μας, και καμαρώνει καθώς τιμάει τα γεγονότα που συμβολικά τα τιμάμε την 25η Μαρτίου. Εσύ ποτέ δεν το ένιωσες, όμως δεν μπορείς να φανταστείς πόση υπερηφάνεια με γέμισε όταν σήκωσα τη σημαία στην παρέλαση στην έκτη δημοτικού. Και φαίνεται ξεχνάς, τη χαρά σου όταν (αυτό)κληρώθηκες παραστάτης τότε.

  Είναι τιμή όποιων συμμετέχουν στην παρέλαση. Δεν έχει σημασία ποιον χαιρετάνε από τους πολιτικούς(εδώ που έχουμε φτάσει) άλλα έχει σημασία γιατί ενθαρύννουμε τους συμπατριώτες μας και τους θυμίζουμε ποιοι είμαστε. Γιατί τώρα, βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση, καθώς πολιορκούμαστε από παντού, είτε φταίμε, είτε δεν φταίμε, και πρέπει να μην ξεχνάμε ποιοι είμαστε. Το έθνος μας, ο λαός μας, η χώρα μας, η σημαία μας, μας καλεί να της δώσουμε θάρρος όταν απειλείται η εθνικότητά μας από τόσους μετανάστες, όταν απειλείται η γλώσσα μας από εμάς τους ίδιους, όταν χάνουμε την εμπιστοσύνη των άλλων χωρών εξαιτίας δικών μας λαθών. Τώρα είναι που χρειάζεται ο λαός τέτοιες κινήσεις όπως η παρέλαση την ημέρα της εθνικής μας γιορτής.

  Δεν χαιρετάμε τους πολιτικάντες, χαιρετάμε την πατρίδα μας. Χαιρετάμε τους γονείς μας που στέκονται υπερήφανοι και καμαρώνουν τα παιδιά τους.

  Τέλος, μην ξεχνάς, ότι η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή, καθώς γιορτάζουμε και τον Ευαγγελισμό της Παναγίας μας. Δες το λοιπόν, σαν τιμή στην Παναγία.

  Τα λέμε αύριο :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Mε ανησυχούν αυτά που διαβάζω!

  Θα σου απαντήσω σε ανάρτηση. 8)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τιμή στην Παναγία;Αυτό ήταν το χειρότερο απ'όσα έγραψες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατί ρε φίλε; Η ημέρα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου δεν είναι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μπράβο Γιώργο, είσαι μόρτης.

  Όχι, όντως καλά τα 'πες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Tι μαλακίες είναι αυτές ρε βρωμομπολσεβίκε;

  ΕΛΛΑΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Oταν οι δικοί μου θα φέρνουν την κόκκινη άνοιξη στους δρόμους της Αθήνας θα κλαις με μαύρο δάκρυ πιθηκάνθρωπε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή