Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

Τwelve highlanders and a bagpipe make a rebellion.

Κότες λυράτες , ευθικτα κοριτσόπουλα και καθωσπρεπιστές ενήλικες , μικρομέγαλοι έφηβοι τον πούλο. Η ανάρτηση αυτή ΔΕΝ φτιάχτηκε για σας.Βρισκόμαστε λοιπόν στην προπροτελευταία τάξη της Β' βάθμιας εκπαίδευσης. Ειμαστε καλα, μας αρέσει πιο πολύ από το γυμνάσιο, το πνεύμα είναι πιο ελεύθερο , πιο ακαδημαϊκό, το ντάντεμα του γυμνασίου σταματησε να ξενερωνει τον κόσμο.

Παρά το όλο κλίμα ευφορίας νοιωθω την υποχρέωση να αναρτήσω τη λίστα που τιτλοφορείται
" ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ". Πάμε όλοι μαζί με κέφι μπρίο και χαρά:

ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ πόσο καλός μαθητής είσαι με μηδαμινό διάβασμα.
ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ πόσο τέλεια πλακώνεις άπαντες.
ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ οι λεξιλογικές γνώσεις που απέκτησες στο φροντιστήριο και μπόλιασες με αυτές τον ηλίθιο , πτωχό, ανευ σημασίας λόγο σου για να μας δειξεις πόσο μπροστά είσαι.
ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ πόσο καλή μπάλα / μπασκετ / ιππασία / μπαντμιντον ξέρεις.
ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ τα λεφτά του μπαμπά σου , τα τρελά υλικά αγαθά σου και η γκλαμουροκενή ζωή σου.
ΣΤΑΡΧΙΔΙΑΜΑΣ η ποσότητα και η ποιότητα των ακολούθων σου.

Ναι, έλληνα · κοκκόρι · μαθητή/τρια , έχουμε όλοι γραμμένη οποιαδήποτε ψωροπερηφάνεια-περιαυτολογία σου στα άδυτα των παπαριών μας.

Γιατί, my friend, το πόσο είσαι από όλα αυτά δε θα το καθορίζει τα λόγια, μα οι πράξεις σου. Ότι δεν είναι αισθητό ή ορατό ή έστω λογικά αποδεδειγμένο Δεν Υφίσταται.

Και στο τέλος ξερεις τι θα μετρήσει; Η ανθρωπινή σου ποιοτική υπόσταση. Τίποτε άλλο. Οι συνάνθρωποί σου θα σε θυμουνται για το τι άθρωπος υπήρξες, αποκλειστικά και μόνο γι' αυτό.


Ναι μωρ αναγνώστρα μου. Πέρασα κι εγώ από το στάδιο που τώρα Εξυμνώ.

Πάμε σε κάτι πιο ευχάριστο.

Είμαι καλά. Έπειτα από αρκετό καιρό έβαλα ένα πρόγραμμα και το τηρώ με άμεσες συνέπειες στην επίδοσή μου ως μαθητή. Μη φανταστείτε τίποτα το τρελό. Αντί να αναλώνω τη μέρα μου στο χαζεμα όπως πέρσι, την αναλώνω σε πιο ενδιαφέροντα πράματα που γουστάρω. Κιθάρα, διαβασμα που σου δινει την ικανοποιηση οτι δε μενεις αμέτοχος, αρπας την ευκαιρία και αισθάνεσαι οτι , ναι ρε πούστη, εργάστηκες.

Βγαίνω όλως παραδόξως πιο συχνά από πέρσι, αισθάνομαι οτι οι μέρες περνούν όμορφα. Δε μιζεριαζω - βαριεμαι όλη μέρα. Να τι μπορεί να κάνει ενα καλό πρόγραμμα.


Παρακολουθώ από το μπαλκόνι τη βροχή που θα ξεκινήσει μανιωδώς από στιγμή σε στιγμή.

Χαιρετώ.

Επόμενη ανάρτηση = Σιχαμενος Κομφορμισμός.

Ναι, σαν αυτό που αναγκάζονται όλοι οι μαθητές να μπουν για να γράψουν κατι καλό σύμφωνα με τους μίζερους διορθωτές. Τι να κάνουμε, πρέπει κάποτε να μπουμε και σε κανα καλούπι.

Μπριζολοποιός.

4 σχόλια:

 1. Το δικό σου καλούπι υπερτερεί και αυτομάτως μεταμορφώνει τα υπόλοιπα σε φτηνά υποκατάστατα, υποδεέστερα!
  Γιατί πάντοτε θα λατρεύω το σκεπτικό σου και το μοναδικό, αποκλειστικά δικό σου τρόπο να αφομοιώνεις τα ερεθίσματα του κοινωνικού περιγυρου και να τα αποτυπώνεις με τη συγκεκριμένη μαγευτική ιδιαιτερότητα σου, να κερδίζεις τη σκέψη μου ξανά και ξανά και ξανά, ν' αντιλαμβάνεσαι το έτερον ήμισυ της διχασμένης προσωπικότητας μου και να το παρουσιάζεις με τον τρόπο που δε θέλω να εξωτερικεύσω! Ομολογουμένως, καταλαμβάνεις το μεγαλύτερο συρταράκι του μυαλού μου, υπόδειγμά μου και οφείλω να στο πω, ανεξαρτήτως το πως.
  Να προσεχεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αχ και να σε διαβάζανε κάποιες ψυχές. Αχ και να σε καταλαβάνε οι ελληνικές ψυχές. Αχ και να σε τηρούσανε οι ελληνικές ψυχές. Πόσο αλλιώς θα ήμασταν.

  Γράψε κι άλλο, φίλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή